large

Project in uitvoering: 2e controlekamer met biodynamisch lichtsysteem voor Shell

Een goed lichtadvies, professionele begeleiding en kennis van bioritmen is van groot belang. De juiste kleurtemperatuur, met de juiste lichtintensiteit, op het juiste moment en tijdsduur is essentieel voor een goed bioritme.

Biodynamische verlichting doet wat met mensen

Dit jaar hebben wij van Shell de opdracht gekregen om 3 controle ruimtes in te richten. Om in de 3 verschillende ruimtes toch dezelfde uitstraling te krijgen, hebben wij aan Shell een kleur en materialisatie advies opgeven. Voor de renovaties is het bouwkundige deel  bij een vaste aannemer van Shell ondergebracht,  wij produceren en leveren het (maatwerk)meubilair. Naast een prettige werkomgeving zorgt Shell ook voor een gezonde en veilige werkomgeving voor haar medewerkers. Hiervoor leveren wij een innovatief biodynamische verlichtingssysteem dat echt wat doet met de gebruikers van de ruimtes, het beïnvloed namelijk het bioritme van de mens die bijvoorbeeld verstoort wordt bij shiftsdiensten.    
img-20210622-wa0016
img-20210622-wa0017
img-20210622-wa0018
img-20210622-wa0019
img-20210622-wa0020
img-20210622-wa0021

Maak de juiste keuze

Momenteel zijn er aanbieders die pretenderen biodynamische lichtsystemen te verkopen. Veelal betreft het hier alleen actieve verlichtingssystemen die vaak duur worden aangeboden en zeker niet  biodynamisch ingeregeld zijn of voldoen aan de juiste lichtsterktes. Ook Shell had in het verleden een slechte ervaring opgedaan met een aangeschaft verlichtingssysteem dat als een biodynamisch systeem werd verkocht. Dit systeem bleek, naast een zeer hoge aanschafsprijs, geheel niet naar tevredenheid te functioneren. Een zogenaamde kat in de zak aankoop. Omdat men wel was overtuigd van de positieve invloeden van een biodynamisch lichtsysteem was men zoekende en vonden ze in ons Experience Center wat ze eigenlijk zochten. Hier hebben wij, aan de hand van een presentatie en een demonstratie, Shell kunnen overtuigen hoe het wel kan en moet!

 

Biodynamische verlichting, ook wel Human Centric Lighting genoemd,  beïnvloedt en ondersteunt het bioritme van de mens.
  • Verbetert het slaap-waakritme
  • Reduceert vermoeidheid
  • Verbetert concentratie
  • Verhoogt alertheid
  • Verhoogt de productiviteit
  • Verlaagt depressieve/neerslachtige gevoelens
  • Zeer geschikt bij shiftdiensten!

Een goed lichtadvies, professionele begeleiding en kennis van bioritmen is van groot belang. De juiste kleurtemperatuur, met de juiste lichtintensiteit, op het juiste moment en tijdsduur is essentieel voor een goed bioritme.

Brand Control rooms heeft in samenwerking met professionele lichtexperts een gedegen lichtsysteem ontwikkeld dat volledig voldoet aan de hoge eisen die aan biodynamische verlichting worden gesteld. Een op maat ontwikkeld lichtontwerp komt bij ons tot stand door vooraf een consultancy traject bij de klant te laten uitvoeren. Het traject wordt door een zeer ervaren en gediplomeerde light designer uitgevoerd. Op basis van de verkregen informatie, afgestemd op het aantal shifts en de werkprocessen, bieden wij een onderbouwt lichtontwerp. Omdat het biodynamische lichtsysteem dusdanig het bioritme van de mens beïnvloed adviseren wij altijd vanuit een medisch oogpunt. Als een systeem namelijk niet goed is ingeregeld kan dit dan ook juist negatief het bioritme beïnvloeden, waardoor er hoofdpijn, migraine, duizelingen, concentratieverlies en een slecht slaapritme kan ontstaan. Daarom is een goed advies zo belangrijk!   

Momenteel hebben wij al 1 controlekamer opgeleverd en zijn wij in een afrondingsfase van het 2e project voor Shell Pernis. In het 3e kwartaal starten wij met de 3e ruimte.