headers-brand-artikelen-1548151046

Op maat gemaakte controledesk voor cementproducent CBR.

Al onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een product dat naadloos aansluit op het plan van eisen, hoe specifiek de opdracht soms ook is. Dat blijkt maar weer eens uit één van onze laatste projecten: een volledig op maat gemaakte meldtafel voor cementproducent CBR.

“Er lag een mooie uitdaging voor ons”, vertelt Elio Rodriguez Bouwmeester, projectleider bij Brand Control Rooms. “CBR beschikt over twee bestaande meldkamers, waarvan de 24/7 consoles en de bijbehorende techniek verouderd waren. De implementatie van de nieuwe meldtafels, die voldoen aan de huidige vereisten aan techniek en verstelbaarheid, hebben daar zeker een grote verbetering in gebracht. Waar onze tafels normaal gesproken op een computervloer staan, staan ze in het geval van CBR op een betonnen bekabelingsbak, waarin de vorm van de tafels reeds was meegenomen. Dat vroeg om tafels met een zeer specifieke maatvoering.”Naast de specifieke maatvoering, verdiende ook de verstelbaarheid van de nieuwe tafels extra aandacht. Rodriguez Bouwmeester: “Door de betonnen bekabelingsbak aan de onderkant, konden we geen gebruik maken van onze standaardoplossingen en moest gezocht worden naar een andere manier om de tafels verstelbaar te maken. Dat is ons uiteindelijk gelukt met speciaal aangepaste hefzuilen, waarmee de consoles in hoogte kunnen worden versteld.”

Meer efficiëntie en ergonomie

De 24/7 consoles zijn inmiddels akkoord bevonden en opgeleverd. Eén fabriek is er al mee aan het werk. Aldaar profiteren de operators van meer efficiëntie en verbeterde ergonomische omstandigheden. Rodriguez Bouwmeester: “Dankzij de geüpgradede techniek heeft CBR zijn werkprocessen geoptimaliseerd. De hefzuilen van de consoles zorgen voor een betere werkhouding van de gebruikers; iedere operator kan er moeiteloos mee aan het werk. Belangrijke voorwaarden voor zowel de Arbo als CBR.”