brand-kantine-header

Omvangrijk interieurbouwproject voor multifunctioneel bedrijfsrestaurant

De medewerkers van Europees massaoverslagbedrijf EMO op de Maasvlakte kunnen binnenkort terecht in een nieuw, multifunctioneel bedrijfsrestaurant. Brand Control Rooms, dat eerder al de controlekamer ontwikkelde voor de remote control bediening van de hijskranen, is gevraagd voor het ontwerp en de realisatie van het bedrijfsrestaurant.

Omdat EMO is gevestigd op een met kolen en ijzererts omgeven industrieterrein, was er in het bedrijf vraag naar een warme en sfeervolle omgeving, waar medewerkers los kunnen komen van hun werk. Wij werden voor de uitdaging gesteld deze wens te vertalen naar een sfeervol bedrijfsrestaurant, waar men niet alleen kan lunchen, maar ook kan loungen, vergaderen en flexwerken.

Akoestiek

Gezien het multifunctionele karakter van het bedrijfsrestaurant, was de uitdaging om voor alle functies een passende plek te creëren binnen de beschikbare, beperkte ruimte. Daarnaast speelde akoestiek een belangrijke rol, omdat de ruimte gebruikt wordt door veel mensen tegelijkertijd, wat niet ten koste mag gaan van de spraakverstaanbaarheid. Daarom hebben we de ruimte voorzien van een akoestisch klimaatplafond en opgedeeld in meerdere vertrekken met behulp van room dividers en akoestische panelen, voorzien van sfeervolle fotoprints.

Sfeervolle aankleding

Onoverkomelijk is het feit dat er door buitenwerkzaamheden vuil en stof aan schoeisel en kleding het restaurant in worden meegenomen. Om te voorkomen dat hierdoor vlekken achterblijven op o.a. stoelen en tafels, is al het meubilair door ons op maat gemaakt van duurzaam materiaal dat makkelijk te reinigen is. Omdat de flex- en vergaderplekken door ons van touchscreens en elektra-oplossingen worden voorzien, wordt er voor dit deel van de ruimte een verhoogde keramische computervloer geplaatst, die geordend kabelmanagement onder de vloer mogelijk maakt. De ruimte is stijlvol afgewerkt met radiatorombouwen, een keramische tegelvloer en wandbekleding. Materialisatie, kleurstellingen, sfeerverlichting, gemummificeerde onderhoudsvrije planten en 80” grootbeeld informatieschermen zorgen voor een even sfeervolle als functionele finishing touch.