inrichting-ck-hdpe-sabic-3d-rendering04

Consultancy aanpak helpt Sabic aan geslaagd inrichtingsontwerp

Momenteel legt de productie de laatste hand aan het maatwerkmeubilair voor het petrochemisch bedrijf Sabic in Geleen, een opdracht die in nauwe samenwerking met de BAM wordt uitgevoerd. Al van af het begin zijn wij betrokken geweest bij het ontwerp van de control room en de overige aangrenzende ruimtes in het pand.

Het consultancy traject

Om voor alle ruimtes bij Sabic tot een passend definitief ontwerp te komen heeft onze Human factors specialist & interaction designer gebruik gemaakt van de exclusieve ”Co-Creator en de “TUNASS” analyse tools. 

De “Co-Creator” is een online applicatie (een game) die individueel en op elke gewenste locatie digitaal kan worden uitgevoerd. Vooral in deze tijd waar groepsvorming van mensen dient te worden voorkomen, is de “Co-Creator” een zeer effectieve oplossing. Zo kan men individueel en vanuit kantoor of huis aan deze game deelnemen. Middels diverse vragen, gesteld aan de hand van animaties, dient men binnen een bepaalde tijdslimiet antwoord te geven. Hieruit vloeit voor ons zeer belangrijke en bruikbare informatie voort die later middels een digitale meeting kan worden besproken met de betrokkenen en waarmee wij de volgende stap, de “TUNASS” analyse (ergonomie studie), kan worden uitgevoerd. Hierbij kijken wij ook naar mogelijke toekomstige uitbreidingen, de beste loop- en vluchtroutes, alsook naar de akoestiek, verlichting en de klimaatbeheersing. Op deze manier komen we tot een nieuwe indeling van ruimte en consoles waar operators effectief, veilig en gezond hun werk kunnen doen. Een omgeving die prettig aanvoelt en maximaal afgestemd is op het operationele proces. Ook back offices, meeting rooms, afgifte balie en keuken waren onderdeel consultancy traject. Middels deze unieke aanpak hebben wij al vele projecten, in binnen- en het buitenland, succesvol opgeleverd.  

De aankleding

Het definitieve ontwerp dat na het consultancy traject was bepaald, was de onderlegger voor de bouwkundige indeling van het pand en de inrichtingen van de ruimtes. Voor de verlichting is er een keuze gemaakt om de control room en enkele aangrenzende ruimtes te voorzien van Human Centric Lighting (Biodynamische verlichting). Verlichting die het bioritme van de medewerkers positief beïnvloed, zodat men zich prettiger voelt, beter kan concentreren en hierdoor productiever wordt. Het bootst met LED verlichting de cyclus van het zonnelicht in de ruimtes na. Omdat men 24/7 in de control room werkt heeft men bij nachtdiensten ook altijd het juiste licht waardoor men niet vermoeid raakt. Onze light designer heeft hier een maatgerichte lichtoplossing voor ontworpen waarbij wij onze eigen design armaturen inzetten, voorzien van direct- en indirect licht met de juiste lichtopbrengst (2700K tot 6000K). De overige ruimtes worden door ons uitgevoerd met pendel en inbouwarmaturen.

Naast het opzetten van een compleet kleur- en materiaaladvies en het ontwerpen en produceren van al het meubilair, leveren wij ook de stoelen, akoestische oplossingen, industriële glaswanden met deuren, het klimaatplafond, keramische computervloer en decoratieve onderhoudsvrije beplanting. 

inrichting-ck-hdpe-sabic-3d-rendering01
inrichting-ck-hdpe-sabic-3d-rendering03
inrichting-ck-hdpe-sabic-3d-rendering02