Stappenplan voor transformatie controle ruimte

render-1-1625131900
Voor dé beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland en grote delen van Duitsland, hebben wij een controle ruimte compleet getransformeerd naar een hedendaagse ingerichte ruimte. Een eigentijdse control room die weer volledig voldoet aan alle normeringen die hiervoor gelden. Omdat het hier een 24/7 operationele ruimte betreft met complexe bouwkundige elementen, zoals een 5 meter hoog plafond, een bouwkundige vloer met een verhoogd deel van 3 grote bogen, slechte akoestiek, is er gekozen om middels een stappenplan de ruimte te herinrichten.
  • Stap 1. Het door ons aanbevolen inrichtingsadvies hebben wij onderbouwd aan de hand van 3D impressies
    gepresenteerd. Zo had men direct een beeld van de toekomstige ruimte.
  • Stap 2.In verband met een bouwkundige niveau verschil in de vloer, uitgevoerd in 3 grote bogen, moesten de werkplekken speciaal worden ontwikkeld. Omdat men nog twijfels had over de definitieve inrichting van alle apparatuur op de werkplekken is er in plaats van een consultancy traject gekozen om een mock-up desk te produceren en te testen, alvorens alle andere 11 werkplekken werden geproduceerd. De sterk gebogen werkplek heeft een open onderstel met 4 beveiligde elektrische hefzuilen, waarbij de stabiliteit uit de compacte techniekkast en de doorlopende kabelgoot wordt gehaald. 
  • Stap 3. Om de exact belijning van de bogen te volgen is er aan de hand van mallen een voorzetwand ingemeten en geproduceerd. Deze komt strak tegen de 3 bogen van de vloer te staan. De voorzetwand is aan beide kanten bekleed met akoestisch vilt. Door de speelsheid van de kleurafwisselingen is de wand naast zeer functioneel ook een echte eyecatcher. Doordat de panelen aan de voorzijde afneembaar zijn is het mogelijk om de overtollige bekabeling van de werkplekken hierin weg te werken.
  • Stap 4. Na goedkeuring van de mock-up desk en alle werktekeningen van het meubilair zijn wij gestart met het produceren van de 11 definitieve werkplekken. 
  • Stap 5. De werkplekken worden in een speciale ruimte bij ons opgesteld voor een FAT afname (Factory Acceptance Test). Na goedkeuring door de klant worden de werkplekken deels gedemonteerd en gereed gemaakt voor transport. 
  • Stap 6. Er wordt gefaseerd geleverd en ingericht, dit omdat de ruimte 24/7 operationeel moet blijven.
  • Stap 7. Eind oplevering waarbij al het meubilair bedrijfsklaar en schoon wordt overgedragen.        
render-4-1625131163
render-1-1625131148
render-3-1625131158
render-5-1625131168
render-2-1625131153