Brand-Control-Rooms-Makro-02

Makro

Makro is een zelfbedieningsgroothandel die onderdeel is van de Duitse METRO Group. De groothandel stuurt haar vestigingen aan vanuit een nieuwe, centrale controlekamer voor beveiligingsaken: de Makro Control Room (MCR).

Makro is bij ons terecht gekomen via Recherchebureau VMB Security & Solutions, een partij met wie wij eerder hebben samengewerkt voor de inrichting van de controlekamer van IBM. Om een beeld te krijgen van wie wij zijn en wat wij doen, heeft Makro op voorhand een bezoek gebracht aan ons Experience Center in Deventer. Hier hebben wij de organisatie kennis laten nemen van onze turnkey-aanpak, die organisaties volledig ontzorgt in de realisatie van de gewenste controlekamer, binnen het gestelde tijdspad en budget. Naar aanleiding hiervan is de opdracht ons toevertrouwd.

De uitdaging zat hem in de beperkt beschikbare ruimte. Na enkele bouwkundige aanpassingen hebben wij de ruimte van vloer tot plafond een hedendaagse en frisse inrichting gegeven. Ook de (akoestische) wandbekleding en het schilderwerk hebben wij voor onze rekening genomen. In het plafond is groene ledverlichting ge├»ntegreerd, die dient als signaalverlichting en rood oplicht in geval van calamiteiten. Benodigde apparatuur en knoppenpanelen zijn ge├»ntegreerd in maatwerk kastwanden en onze Focus Desk. Voor verdere aankleding van de ruimte is een zitje en onderhoudsvrije beplanting geleverd. 

Met enige trots kunnen wij zeggen dat de inkoop zeer onder de indruk was van wat wij hebben opgeleverd. Vooral omdat deze partij wereldwijd bewakingsruimtes inricht.

Brand-Control-Rooms-Makro-02
Brand-Control-Rooms-Makro-01