foto-12---bewerkt

Onze speciale aanpak voor high care omgevingen

Naast dat onze producten en meubelen voldoen aan alle eisen en normen die gelden in meld- en controlekamers, vergen de branches met high care afdelingen een speciale aanpak en afwerking. Voor bedrijven in de foodindustrie, zoals een FrieslandCampina, gelden zeer strenge regels op het handhaven van hygiëne. Ook voor deze branche biedt Brand Control Rooms passende oplossingen.

Voor FrieslandCampina Kievit, een producent van gesproeidroogde ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie, hebben wij onlangs de controlekamer en enkele aangrenzende ruimtes ingericht. In verband met de complexiteit van de werkprocessen, de strenge eisen en alle wensen heeft men gekozen om gebruik te maken van onze TUNASS® consultancy. De analyse biedt een werkwijze om snel en gestructureerd helder te krijgen welke operationele eisen van belang zijn in het ontwerp van zowel de desks als de lay-out van de ruimte. Deze Technology User Needs Assessment structureert gebruikersparticipatie en helpt gebruikers om tot gezamenlijke ontwerpkeuzes te komen die gebaseerd zijn op werkwijze en taken in plaats van persoonlijke voorkeuren. We kijken niet alleen naar het meubilair maar ook naar andere belangrijke aspecten zoals de verlichting, klimaatbeheersing, akoestiek, integratiemogelijkheden van audiovisuele apparatuur, maar ook vlucht- en looproutes en kijkafstanden/ zichtlijnen op monitoren. Onze visual designer heeft voor het ontwerp de kleuren en materialisatie uitgezocht. Middels al deze informatie, rollen wij het project verder uit en starten wij met het verder uitwerken, produceren en engineering van de inrichting.  

Voor ons betekend dit dat de werkplekken voor de control room (gevestigd in de high care omgeving) voor een grootdeel vervaardigd moet zijn van gladde antibacteriële plaatmaterialen. De antibacteriële werking ontstaat door tijdens het productieproces van het plaatmateriaal werkzame antibacteriële stoffen te verwerken in de melaminehars. Doordat ze onderdeel zijn van het materiaal blijven ze effectief tijdens de volledige levensduur — zelfs bij constante hoge belasting. De bestanddelen worden actief bij direct contact met het oppervlak en voorkomen dat micro-organismen zich daarop vermenigvuldigen. Het antibacteriële bestanddeel in de werkbladen vervangt niet het schoonmaken, maar verlaagt wel de frequentie ervan, evenals de benodigde hoeveelheid desinfectiemiddelen. 

Ter voorkoming van vuilophoping is elke opening in het meubilair afgedicht. Deze high care eis geldt ook als extra afwerking voor de spanten in het pand die wij bekleed hebben met metalen koofplaten, alsook voor de geleverde rubberen vloer, de industriële glaswanden en het actieve klimaatplafond.    

foto-14---bewerkt
foto-6---bewerkt
foto-2---bewerkt
foto-12---bewerkt
foto-16---bewerkt
foto-4---bewerkt
foto-9---bewerkt