rrp-02_v3-1611651050

Hightech control room voor RRP

Door de strengere wettelijke veiligheidsregels was Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) genoodzaakt haar control room buiten het terrein van de 11 bovengrondse tanks te plaatsen. De nieuwe regelgeving geeft namelijk aan dat controlekamers buiten de zogeheten warmtestralingscontouren dienen te liggen. De reden hiervoor is dat de control room, in geval van een incident, altijd operationeel kan blijven om een eventueel noodgeval te bestrijden.

RRP transporteert olie tussen de Rotterdamse haven en het Ruhrgebied in Duitsland. De locatie in Venlo dient hierbij als tussenstation. Momenteel is de control room nog gevestigd op het terrein waar ook de bovengrondse opslagtanks liggen. 

Voor de nieuwe locatie kon RRP een perceel tegenover de huidige locatie aankopen. Hier is men momenteel in een afrondde fase met de bouw van een compleet nieuw pand. Naast de control room brengt men hier ook de kantoorplekken en vergaderruimtes onder.

Brand Control Rooms heeft het maatwerk meubilair voor de control room geleverd. Gekozen is een variant van onze Focus desk model II, waarvan er 3 worden vervaardigd. Verder produceren en leveren wij o.a. een videowall frame, diverse maatwerk kasten en akoestische oplossingen. Het kleur- en materiaaladvies van onze visual designer zal ook doorgetrokken worden naar alle omgrenzende ruimtes. 

rrp-02_v3-1611651050
rrp-01_v3-1611651043
rrp-03_v3-1611651057