© Jaap Lotstra | All rights reserved

Praktische Innovatie en Duurzaamheid: De controlroom van HVC Groep in Alkmaar

In nauwe samenwerking met onze partners Inter AV en KP Interieur heeft Brand Control Rooms een sleutelrol gespeeld in het realiseren van de state-of-the-art control room voor de afvalenergiecentrale van HVC Groep in Alkmaar. Dit project markeert onze toewijding aan praktische innovatie en duurzaam ondernemen.

Centraal in de control room staat een indrukwekkende videowall, geïmplementeerd door KP Interieur met de nieuwste AV-technologie van Inter. Cruciaal voor realtime monitoring, speelt deze videowall een onmisbare rol in het ondersteunen van vitale besluitvormingsprocessen binnen de energiecentrale.

De expertise van Brand Control Rooms komt vooral tot uiting in de ergonomisch ontworpen werkplekken. Deze bieden een comfortabele 24-uurs oplossing, die optimaal bijdraagt aan de focus en efficiëntie van de operators en supervisors. Het volledig aanpasbare meubilair, inclusief akoestische panelen, creëert een werkomgeving waarin welzijn en productiviteit hand in hand gaan.

Een speciaal door KP Interieur ontworpen helmenkast, afgestemd op de ruimte en behoeften van de HVC Groep, combineert functionaliteit met esthetiek. Daarnaast draagt een balie, gebruikt als uitgiftepunt voor werkvergunningen en ontworpen voor effectieve communicatie, bij aan de dynamische operaties van de centrale.

Brand Control Rooms' bijdrage aan de integratie van de control room onderstreept onze focus op duurzaamheid, een kernwaarde die zowel bij multinationals als lokale organisaties resoneert. Met deze geavanceerde control room kan HVC Groep hun duurzame energieproductie efficiënt beheren en hun duurzaamheidsdoelstellingen realiseren.

Naast technologie heeft Brand Control Rooms ook aandacht besteed aan dagelijkse functionaliteit. De ruimte is uitgerust met een op maat gemaakte keuken, backoffice- en vergaderplekken, wat de werkomgeving comfortabel en functioneel houdt.

Een uniek aspect van dit project is de implementatie van biodynamische verlichting. Ontwikkeld in samenwerking met consultant Marrieke, past deze verlichting zich aan aan het bioritme van de werknemers, wat hun welzijn en productiviteit ten goede komt.

Door deze synergie van technologische vooruitgang en praktische functionaliteit bevestigt Brand Control Rooms haar positie als marktleider in het ontwerp van high-tech, praktisch ingerichte control rooms. Deze voldoen aan de hoge eisen die essentieel zijn in de hedendaagse energiebeheer en corporate operaties.

HVC Alkmaar-029
HVC Alkmaar-030
HVC Alkmaar-031
HVC Alkmaar-032
HVC Alkmaar-033
HVC Alkmaar-034
HVC Alkmaar-036
HVC Alkmaar-037
HVC Alkmaar-038
HVC Alkmaar-044
HVC Alkmaar-046
HVC Alkmaar-048
HVC Alkmaar-050
HVC Alkmaar-051
HVC Alkmaar-019
HVC Alkmaar-021
HVC Alkmaar-025
HVC Alkmaar-026
HVC Alkmaar-028