headers-brand-schiphol-1548152998

Ruim 100 Brand ON24h stoelen voor Schiphol

Hoe een simpel idee een hardloper op de markt werd

Enkele jaren geleden kregen wij het idee om een eigen 24 uursstoel op de markt te brengen met een eigentijds slank design, die gebruikers optimaal ondersteunt bij hun werkzaamheden. maar vooral één die zeer gebruiksvriendelijk is, dus nagenoeg hendel- en knoploos. Een stoel met een uniek swingmechaniek die niet alleen naar voren of naar achteren meebeweegt, maar juist ook het lichaam ergonomisch blijft ondersteunen bij zijwaartse bewegingen. Waarom al die iconen en instelmogelijkheden als de gebruikers ze doorgaans amper benutten. Zeker wanneer een stoel intensief door meerdere personen wordt gebruikt bij shifts.  

Vanaf het moment dat de Brand ON24h stoel op de markt kwam is de stoel een groot succes. Ook Schiphol laat haar werknemers profiteren van de unieke ergonomische ondersteuning. Inmiddels hebben weer 15 stoelen mogen leveren, waarbij er inmiddels meer dan 100 stuks in gebruik zijn. 
 

De Brand ON24h stoelen voor Schiphol zijn bedoeld voor het personeel van de bagagecontrole. Deze medewerkers draaien zeer intensieve diensten, waarin van hen wordt verwacht dat ze alle bagage, die hen op een beeldscherm passeert, checken op verdachte inhoud, door middel van scanapparatuur. Dat vergt zoveel concentratie, dat een dergelijke shift niet langer dan 20 minuten zittend achter het scherm mag worden uitgevoerd. Daarna nemen andere collega’s het over. Dat betekent dat door zeer veel verschillende mensen gebruik wordt gemaakt van één en dezelfde stoel. Daarom is het belangrijk dat de stoel zich eenvoudig en snel laat verstellen naar de persoonlijke voorkeuren van de gebruikers, zodat zij optimaal worden ondersteund bij hun werkzaamheden. Met de Brand ON24h stoel worden die eisen meer dan ingewilligd. Ondanks het intensief gebruik blijven de stoelen al ruim 2 jaar goed functioneel, zonder defecten te veroorzaken.