kmar-desk-1615135655

Covid proof werkbladen voor de KMAR

Maatwerktafels afgestemd op de nieuwste trends

De afgelopen jaren hebben wij vele mooie projecten voor het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) mogen uitvoeren. De meest recente opdracht was het inrichten van de meldkamer voor de Koninklijke Marechaussee (KMAR). Speciaal voor deze ruimte hebben wij 27 identieke maatwerk meldtafels ontworpen, geproduceerd en geleverd.

Nieuw is de toepassing van antibacteriële plaatmateriaal, waarvan wij de werkbladen en de techniekkasten van de tafels hebben vervaardigd. Er wordt tijdens het productieproces van het plaatmateriaal werkzame antibacteriële stoffen verwerkt in de melaminehars. Doordat ze onderdeel zijn van het materiaal blijven ze effectief tijdens de volledige levensduur — zelfs bij constante hoge belasting. De bestanddelen worden actief bij direct contact met het oppervlak en voorkomen dat micro-organismen zich daarop vermenigvuldigen. Het antibacteriële bestanddeel in de werkbladen vervangt niet het schoonmaken, maar verlaagt wel de frequentie ervan, evenals de benodigde hoeveelheid desinfectiemiddelen. Dé oplossing in deze Covid-19 tijdperk!

Verder volgen de meldtafels de laatste trend; de toepassing van 2 grootbeeldschermen in plaats van 2 rijen met elk 4 stuks 23” monitoren. Zo geeft elk grootbeeldscherm een quad aan beelden weer. Hierdoor vervallen alle hinderlijke monitorranden die je normaal met de 8 kleinere monitoren zou hebben. De centralisten hebben zo een overzichtelijker en rustiger beeld, zonder onderbrekingen van randen. Omdat trends elkaar continue afwisselen, laten de meldtafels zich hieraan eenvoudig aanpassen. Zo kan het flexibel in te delen monitordraagsysteem eenvoudig worden aangepast naar het gewenste aantal monitoren, passend binnen de maatvoering van de werkplek, dit ongeacht fabricaat of afmetingen van de monitoren. Zo is de KMAR verzekerd van een tafel die zich ook in de toekomst eenvoudig laat aanpassen.