img-20210225-wa0004

Innovatieve lichtoplossing voor Shell

Human Centric Lighting doet wat met mensen

In navolging op andere opdrachtgevers, heeft ook Shell haar keuze laten vallen op onze Human Centric Lighting oplossing, ook wel genoemd biodynamische verlichting. Met deze oplossing wordt er met hoogwaardig LED verlichting een dag en nacht cyclus nagebootst, waarbij daglicht verandert gedurende de dag van koelwit licht in de ochtend naar warmwit licht in de avond. Human Centric Lighting beïnvloedt en ondersteunt hierdoor het bioritme van de mens.

- Verhoogt de productiviteit
- Verhoogt alertheid
- Reduceert vermoeidheid
- Verlaagt depressieve/neerslachtige gevoelens
- Verbetert het slaap-waakritme
- Verbetert concentratie
Is zeer geschikt bij shiftdiensten!

Onze specialistische aanpak

In de markt zien wij vaak oplossingen waarvan gezegd wordt dat het Human Centric Lighting betreft, maar waarbij het in werkelijkheid alleen om actieve verlichting gaat met een te lage Kelvin aan lichtopbrengst (Kelvin= eenheid van thermodynamische temperatuur). Voor Human Centric Lighting ligt dit tussen de 2700K en de 6500K, waarbij ook een juiste balans tussen het directe en indirecte lichtaandeel belangrijk is. Ook Shell heeft ondervonden dat er veel aanbieders in de markt zijn, waarbij het enkel actieve verlichting betrof dat soms tegen onproportionele prijzen werd aangeboden. Door onze onderscheidende aanpak, en de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit, heeft ook Shell voor ons gekozen. Door middel van strakke lichtlijnen, en de toepassing van innovatieve koppelbare design armaturen met direct en indirect lichtopbrengst, zijn de ruimtes bij Shell nu 24/7 optimaal en met een juiste lichtritme verlicht.

Zoals gezegd, is een goed lichtadvies en professionele begeleiding van groot belang. Dit omdat een fout advies juist een negatieve invloed teweegbrengt, waardoor er concentratieverlies of andere lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Onze specialisten brengen dan ook vanuit medisch perspectief een advies uit, dat vertaald wordt naar een op maat afgestemde en onderbouwde totaaloplossing. Zij hebben als specialisme het custom made maken van lichtontwerpen met biologisch activerende verlichting voor ruimtes waar mensen langdurig verblijven en waar geen tot nauwelijks daglicht binnenkomt. Custom made, omdat iedere situatie weer anders is. Wij maken onderbouwde lichtontwerp, berekening en scenario’s, waarbij er als volgt wordt gewerkt:
 

- Opstellen functioneel Programma van Eisen
- Ontwikkelen lichtscenario’s op basis van shifts
- Inregelen lichtscenario’s
- Toetsing aan NEN-EN12464-1 + ISO11064-6 norm
- Toetsing aan DIN SPEC 67600:2013-04
- Gebruikersinstructie en kennisoverdracht
   aan de gebruikers
- Nazorg*

*Enkele maanden na oplevering informeert onze deskundige naar de ervaringen en de reacties van de gebruikers.
 

Het project is pas geslaagd als het breed wordt gedragen!

Zoals u ziet begeleiden wij van begin tot aan de oplevering het hele traject, inclusief de nazorg. Meer weten over wat onze Human Centric Lighting oplossing voor uw medewerkers kan betekenen, neem dan contact met ons op. In een digitale meeting kunnen wij u aan de hand van een korte presentatie onze complete aanpak tonen en inzoomen op de mogelijkheden voor uw situatie.  

img-20210225-wa0000
img-20210225-wa0004
img-20210225-wa0002