7

TUNASS analyse voor Radboudumc

Het Radboudumc bereidt zich goed voor op een crisis of calamiteit. Naast de implementatie van een nieuw meldkamer managementsysteem heeft men de ruimte gerenoveerd en voorzien van eigentijdse meldkamer werkplekken die de processen volledig kunnen ondersteunen.

Het Radboudumc of voluit Radboud universitair medisch centrum is een academisch ziekenhuis in Nijmegen dat samenwerkt met de Radboud Universiteit. Het ziekenhuis heeft ca. 1100 bedden, ca. 11.000 medewerkers in dienst en ziet jaarlijks zo’n 100.000 patiënten. Het biedt aan ruim drieduizend studenten diverse opleidingen. Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Vanuit een centrale meldkamer, gevestigd op het complex, wordt het complex bewaakt en beveiligd.

In 2019 is er begonnen met het invoeren van een nieuw Meldkamer managementsysteem. Dit systeem werd in 2020 de basis voor informatie en communicatie tijdens onder andere calamiteiten. In de nieuwe Meldkamer versterken we de samenwerking met de control rooms van de afdelingen Informatie Management (ICT) en Vastgoed Onderhoud (gebouwbeheer). Om de gebruikers van de meldkamer nog beter te kunnen ondersteunen in het uitvoeren van hun werkzaamheden hebben wij de opdracht gekregen om o.a. nieuwe werkplekken te leveren. Om een wel overwogen keuze te maken heeft het Radboud voor onze consultancy aanpak gekozen.
 

Onze pragmatische consultancy aanpak

Om tot een effectief ontwerp te komen bieden wij de mogelijkheid om met hulp van onze consultants tot een passen concept te komen. Hiervoor zijn door ons gepatenteerde design tools, zoals de TUNASS®, ontwikkeld die op een snelle en gestructureerde manier de operationele workflow en taken vertalen naar een functioneel ontwerp. Met deze aanpak komen we gezamenlijk met de stakeholders tot het ontwerp van het daadwerkelijk benodigde meubilair en de nieuwe indeling van ruimte(s) waar effectief, veilig en gezond gewerkt kan worden. Hierbij kijken wij naast de ruimtelijke indeling ook naar loop- en vluchtroutes, kijk- en communicatielijnen, werkprocessen, verlichting, klimaatbeheersing en akoestiek. Bij zo’n 85% van de geleverde projecten hebben opdrachtgevers gekozen voor ons consultancy traject.  

Aan de hand van het definitieve ontwerp uit de TUNASS® heeft Radboud haar meldkamer laten aanpassen en hebben wij de desks met persoonlijke videowalls en al het overige meubilair ontworpen en geproduceerd. Door de kleurstellingen en materialisatie heeft de ruimte een rustige en warme uitstraling gekregen. 

5
6
8
7
10
11
2
16
15
14