brand-oman-header

Turnkey inrichting controlekamer Liwa Plastics

Voor Liwa Plastics – een aparte divisie van oliebedrijf Orpic in Oman – heeft Brand Control Rooms op turnkey-basis een groot deel van de nieuwe controlekamer, met een oppervlakte van 990 m2, ingericht. Het project is van casco-afbouw tot meubilair door ons gerealiseerd, op basis van een uitgebreide ergonomische analyse.

Orpic is succesvol in het verhandelen van olie, die verwerkt wordt tot allerlei eindproducten, zoals tot korrels voor de auto-industrie. Voor dit verwerkingsproces heeft Liwa Plastics een compleet nieuwe plant gebouwd. Deze capaciteitsuitbreiding vergde ook een nieuwe toekomstgerichte controlekamer. Liwa Plastics heeft zelf een aanzet gedaan voor de lay-out van de ruimte, die door ons met diverse checks is getoetst aan de ISO-normering en is gefinetuned op basis van ergonomisch onderzoek.

Casco-afbouw controlekamer

In opdracht van een lokale aannemer is begonnen met de casco-afbouw van de controlekamer. De ruimte is voorzien van een flexibele keramische computervloer en een akoestisch, metalen plafond met geïntegreerde verlichting en decoratieve cloud ceiling. Voor de wandafwerking is onder andere gebruik gemaakt van glazen wanden van PRIVA-LITE, die van transparant naar mat zijn om te zetten, als er meer privacy gewenst is. 
 

Maatwerk 24/7 meubilair en audiovisuele middelen

In opdracht van Schneider Electric is de afgewerkte ruimte ingericht met alle benodigde 24/7 meubels en audiovisuele oplossingen. Variërend van twee grote videowalls (elk opgebouwd uit 25 stuks 55 inch nieuwste generatie grootbeeldschermen), inclusief aansturing, tot vanaf de werkplek bedienbare en in hoogte verstelbare overzichtsmonitoren van 84 inch. De controledesks zijn op maat gemaakt, waarvoor onze Focus Desk III  als uitgangspunt is genomen. Dit modulaire model is flexibel in te delen en levert een grotere werkplek op waaraan meerdere operators tegelijkertijd kunnen werken en vrij zijn hun eigen ergonomische werkhoogte individueel elektrisch in te stellen. Speciaal voor Liwa Plastics zijn er door ons ESD kasten met mozaïekpanelen geproduceerd, die met de Focus Desk III zijn gecombineerd.  

De volledige opdracht is door ons van sketch af aan gerealiseerd. Wij hebben de klant direct betrokken bij de eerste tekenrondes en engineering, van waaruit de productie is gestart. Alle benodigde producten en materialen zijn in eigen beheer ontwikkeld in onze productieruimte en vervolgens zorgvuldig ingepakt en verscheept naar Oman. Hier is alles naar tevredenheid on-site geïnstalleerd onder leiding van een ploeg van onze supervisors, in samenwerking met lokale partijen.