1

Wat groen kan doen in uw controlekamer

De trend in nieuw in te richten controleruimtes is de toevoeging van decoratieve beplanting die sfeerverhogend zijn. Hiervoor hebben wij een breed en variërend assortiment van onderhoudsvrije en duurzame beplanting: de mummieplanten.

De trend in nieuw in te richten controleruimtes is de toevoeging van decoratieve beplanting die sfeerverhogend zijn. Vaak hebben deze ruimtes nagenoeg geen of weinig daglicht. Hiervoor hebben wij een breed en variërend assortiment van onderhoudsvrije en duurzame beplanting: de mummieplanten. Via een uitgekiemde proces, dat ontwikkeld is door Hildering Groenkunst, worden natuurlijke planten geprepareerd.

“Het principe is eenvoudig”, legt eigenaar Maurits Hildering uit. “In onze klimaatkamer vervangen we, onder een hoge temperatuur en luchtvochtigheid, het vocht in de stelen door een milieuvriendelijke en afbreekbare vloeistof. Vervolgens gaan ze het droogproces in. De bladeren behouden door dit proces hun flexibiliteit en hun natuurlijke stand, geur en kleur. Ook de plantenbakken zijn milieuvriendelijk en vervaardigd uit gerecyclede materialen.”

Dat deze toevoeging van groen in een controleruimte positief effect heeft, horen wij bij ieder opgeleverd project. Door in te spelen op zulke nieuwe trends tonen wij diverse decoratieve oplossingen van de vele soorten mummiebeplanting in ons vernieuwde Experience Center in Deventer.

Komt u bij ons kijken om inspiratie op te doen voor uw duurzame, onderhoudsvrije beplanting?